Kerst in de Keyserkerk in Middenbeemster en in de Z-INN Kapel in Zuidoostbeemster

KERSTSAMENZANG met de HARMONIE

Zaterdag 14 december,

19.30 KEYSERKERK Middenbeemster

Hoe kun je je beter instemmen op kerst dan door samen kerstliederen te zingen in een mooie versierde kerk ondersteund door koor en solisten, afgewisseld met mooie koorliederen, solozang en met (o.a.) Glühwein in de pauze om de kelen te smeren!

VROUWENKOOR INDIGO

Lukt het altijd weer om een keur aan onbekende, maar prachtige, sprankelende kerstliederen te vinden uit alle hoeken van Europa

Zondag 15 december, 10.00 KEYSER

Op deze derde advent dienst schemert kerst al sterk door. Met name door de inbreng van Vrouwenkoor Indigo uit Bergen onder leiding van Marie Anne Pak

RUSSISCHE KERSTKLANKEN MET

VROUWENKOOR SOEDARYNJA

Zaterdag 21 december, 20.00 KEYSER

Russisch Vocaal Dames Ensemble Soedarynja pakt uit met pareltjes uit de Slavische muziekliteratuur. Traditionele kerstliederen worden afgewisseld met romantische pop-, film- en volksliedjes uit deze landen.

VIERDE ADVENT & KLEINE KERST

Met harp en solozang

Zondag 22 december, 10.00 Z-INN

Deze 4e advent vieren wij kerst verstild en stemmig. Zonder stilte verwordt kerstmis tot kermis. Een harp stemt vrolijke kerstliederen aan, een solostem valt in. Soms zingen wij allen op harpmuziek, als engelen.

OBERUFER KERSTSPEL

Zondag 22 december, 16.00 KEYSER

Een ontroerend mooi kerstmoment is het als de spelers van Breidablick het Middeleeuwse Kerstspel, geheel op rijm uitvoeren, met veel mooie muziek.

De toegang is vrij.

2 x KINDERKERSTFEEST

HOOR WIE KLOPT DAAR .  .!

Zondag 22 december,

16.30 Z-INN KAPEL Zuidoostbeemster

Maandag 23 december,

19.00 KEYSERKERK Middenbeemster

Een sprankelend en vrolijk kerstfeest met en voor kinderen. Het verhaal van kerst als kleine musical gespeeld en gezongen door het Beemster Kinderkoor.

+-+-+-

KERSTNACHT in de KEYSER – EEN KRIBBEKIND . .

ZONDAG 24 DECEMBER, 22.00 KERK (Kerk open vanaf 21.15!!)

In de nacht der nachten is het een drukte van belang. Engelen zingen de hemel open, iedereen is onderweg. Eenvoudige herders ontvangen de engelenboodschap en allen gaan op weg naar het kind in de kribbe. Een kribbekind tegen kribbigheid en kippigheid . .

In de donkere kerk komt het licht van kaarsen, woorden en muziek van het NH Selectiekoor, van Gert-Jan Mostert, orgel en van de dames van No Strings Attached. Kerstzang vooraf.

KERSTMORGEN: WERELD OMGEKEERD

25 december, 10.30 Keyserkerk

Een wereld omgekeerd is het thema van de verrassende kerstmorgen dit jaar. Meestal vinden wij dat wat eng. Maar met kerst vieren wij dat geborgenheid wordt ontstaat buiten de bestaande herberg met een koningskind geboren in een voederbak. Muzikale medewerking is er van het Projectkoor met Femke Leek, solozang. Bij de koffie is er kerstbrood!

KERST-INN in de KEYSERIN

27 december 12.00 – 15.00

Samen kerstfeest vieren voor allen die het gezellig vinden om kerst niet alleen in eigen kring te vieren, of van wie de eigen kring misschien ver weg woont of al te klein is geworden. Wij zorgen voor de basics aan eten en drinken. Neem zo mogelijk iets lekkers mee om te delen.

+-+-+-

FESTIVAL OF CAROLS – met swing!

Als Engelen weer naar huis gaan

Zondag 29 december 10.30 Keyserkerk

Nog één keer het verhaal van de geboorte met veel zang en muziek, en met woorden net iets anders dan in de dagen ervoor. Muzikale medewerking is er van de B-Star Gospel en Soul Singers met veel bekende kerstliederen in een swingend gospeljasje!

OLIEBOLLEN & APPELFLAPPEN

Inpakken en venten

De laatste klus van het jaar. Eerst alles inpakken en daarna langs alle deuren in de Beemster. Zo gaan de beste wensen voor 2020 deur voor deur het 20 jarige werelderfgoed langs.

Venters: 31 december (opgeven bij Marie of Rene Reinders)

KORTE OUDEJAARSAVONDDIENST

Wat zie je . . aan de horizon?

31 december 19.00 Keyserkerk

Op de drempel van een jaar wat voorbijgaat en een geheel nieuw jaar wat aanstaat kijken wij en luisteren om goed te kunnen kijken. Wat zien wij aan de horizon? Wat zien wij, hoe kijken wij.

DRIEKONINGEN & NIEUWJAAR

met Projectkoor Edam & Femke Leek

5 januari 10.00 Keyserkerk

De koningen zijn de laatsten die bij het kind van kerst arriveren. En nederig op hun knieën, in de traditie van de meest koninklijke regeerders, bieden zij het kind goud en mirre aan. En ze bewieroken God zichtbaar in een klein kind, wat . .

Geen evenement in de kalender
Januari 2020