Feestelijk concert ‘Harmonie’

Harmonie zingtEr is nauwelijks muziek te bedenken die u beter in de kerstsfeer brengt dan het welbekende Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Dit jaar voert Zangvereniging Harmonie delen hiervan uit in de Keyserkerk in Middenbeemster. De sfeervolle ambiance en de geweldige akoestiek van de kerk laten Bachs werk volledig tot zijn recht komen. Samen met vier professionele solisten en een prachtig barokorkest wil Zangvereniging Harmonie u graag laten genieten van deze feestelijke muziek.

Zondagmiddag 10 december a.s. Aanvang 15.00 uur.

Toegang € 20, --, donateurs € 17,50 en jongeren t/m 18 jaar € 10, -- Dit is inclusief consumptie.

Entreekaarten te verkrijgen via de leden of reserveren via www.zangverenigingharmonie.nl

kerstmiddag2017Boven

Kerstmiddagen voor ouderen 2017

De Raad van Kerken, team Vriendschappelijk Huisbezoek (bij menigeen bekend door de bezoeken die onze vrijwilligers afleggen) nodigt u ook dit jaar weer van harte uit om samen een gezellige kerstmiddag te vieren.
De vieringen zullen plaatshebben in de:

Z-inn Kapel, Z.O-beemster op donderdag, 14 december a.s.

Keyserkerk in Middenbeemster op vrijdag 15 december a.s.

Uiteraard zullen de pastores van de gezamenlijke kerken hun medewerking aan deze feestelijke middagen verlenen.
De muzikale omlijsting zal in de Kapel worden verzorgd door de Beemster Accordeonvereniging en in de Keyserkerk door het vrouwenkwartet Rusalki uit Alkmaar.

Tijdens de pauzes zullen wij u verwennen met drankjes en lekkernijen.
Wij zien uw aanmelding graag tegemoet uiterlijk 8 december v.w.b de Keyserkerk door te mailen en/of te bellen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0299-681644

De kerstmiddagen beginnen om 14.00 uur, de kerk en kapel zijn vanaf 13.30 uur open.
De toegang is gratis, wél is er na afloop een collecte.

Wij verheugen ons op uw komst.
Team vriendschappelijk huisbezoek, Raad van Kerken.

Kerstmiddag2017Onder

Oliebollen2017

GEMEENTEMIDDAG MET AFRIKA TINTJE

Kilikanga2018ZONDAG 11 FEBRUARI 2018

10.00 uur: KERKDIENST MET AFRIKAANSE SLAG

11.30 - 13.30 uur: FILM, DJEMBE-WORKSHOP, LEKKERE HAPJES, LUDIEKE VEILING

Vanaf 2015 ondersteunt de Protestantse Gemeente Beemster de Ineke Alberda-school in Kilangala, Tanzania. Van 26 april tot en met 8 mei 2018 reist een groep vanuit de Beemsterkerk af naar Tanzania, om daar de Missiepost Kilangala en de basisschool die daar opgebouwd wordt, te ondersteunen met middelen, materialen en kennis en om feeling te krijgen met het project.

FILM OVER KILANGALA
Er is onlangs door een stel studenten een mooie film gemaakt over Kilangala. De film geeft een hele mooie impressie van hoe het daar is en wij willen deze op 11 februari vertonen.

DJEMBE
Afrika is niet alleen een continent met veel honger en armoede. Er is ook rijkdom op tal van gebieden. Zo is er een rijke muzikale traditie met veel ritme en expressies. Trommels, zoals de djembe, spelen daar een belangrijke rol in. Die middag ook voor wie wil een kleine workshop djembe-spelen rond wat mooie Afrikaanse liederen

DE AFRIKAANSE KEUKEN
Afrika heeft ook een keuken met allerlei heerlijkheden. Uiteraard zijn er grote verschillen tussen Noord – en Zuidelijk Afrika en ook tussen Oost en West, of zelfs tussen buurlanden. Toch is er, zeker vanuit Europa bezien, wel zoiets als een Afrikaanse keuken. Daar willen wij die middag zeker wat uit proeven . .

LUDIEKE VEILING
Ter afsluiting, of bij de hapjes, is er die dag ook een kleine, ludieke veiling. U kunt bieden op een lekkere taart op afroep of zelfs een heus huisconcertje, en zo zijn er nog veel meer leuke items, die iedereen wel wil. En het komt allemaal ten goede aan het goede doel!

December 2017