Z-INN in de Kapel

z inn1

Precies een jaar geleden konden wij melden dat wij bezig waren om in Zuidoostbeemster een zogenaamde Pioniersplek te starten. Op zondag 2 april was het eerste OPEN HUIS een feit! Wij begonnen die middag met de onthulling van de nieuwe zuil, gemaakt door Harry en Martha Jonk (Jonksign) en ontworpen samen met Marieke Greeve. Marieke heeft ook de mooie nieuwe website ontworpen. Neem maar eens een kijkje:

www.z-inn.nl

Na een kort welkom speelde SULTAN mooie WERELDMUZIEK passend bij de gedachten van Z-INN, dat wij buiten de hokjes willen gaan. Zingeving en cultuur anders!

Na de muziek waren er korte pitches van activiteiten die er nu al zijn in de Z-INN Kapel en van de eerste nieuwe activiteiten die op stapel staan; koorrepetities, vioollessen, bijbellezen en het experimenteren met nieuwe vormen van kerkdienst, vanaf september, etc.

Er waren ook al tal van reacties voor mogelijke activiteiten binnengekomen als reactie op de mooie folder die in Zuidoostbeemster huis aan huis verspreid is.

OPEN INFORMATIEAVOND VOOR DE REIS IN MEI 2018 NAAR KILANGALA TANZANIA

Tanzaniareis2018 1

Van ongeveer 26 april tot 10 mei 2018 plannen wij een reis naar Kilangala Tanzania. De reis is erop gericht om het scholenoproject wat wij daar dan vele jaren ondersteunen te bezoeken, kort voordat het zelfstandig wordt. Wij bezoeken de school, steken de handen wat uit de mouwen, ontmoeten trekkers ter plekke, etc.
Verder staat er nog veel open. Wij zullen nog wat projecten bezoeken, die vanuit Nederland daar gesteund worden. Wij zullen een kleine safari maken en ook op andere manieren kennis maken met het land en zijn bewoners. Voor die tijd willen wij met de reisgenoten spon soring organiseren, misschien in contact treden met de Tanzaniaanse Gemeenschap in Neder- land en samen de reis ver-der voorbereiden.

Tanzaniareis2018 2Voor geïnteresseerden goed om te weten:
Het is belangrijk dat je fit bent. Het reizen is lang en vermoeiend, Kilangala ligt op 2000 meter en huisvesting en voeding zijn sober.

De kosten van reizen (vliegtuig/jeeps) zullen ca. 1000 euro zijn; overige kosten gering. Wij willen de reis ook mogelijk maken voor wie een dergelijk bedrag te hoog is – hoe weten wij nog niet, maar samen komen wij heel ver!

Woensdag 1 ferbuari is er een openbare informatieavond, voor iedereen die interesse heeft om misschien met deze reis mee te gaan. Er zijn al de nodige aanmeldingen, die zullen wij persoonlijk uitnodigen. De avond zal bestaan uit het delen van informatie gesteund door twee kleine powerpoints en er is alle gelegenheid om vragen te stellen.