Beemsterkerk

WELKOM BIJ DE BEEMSTER KEYSERKERK

November / December 2018

kerst2018

Sint Maarten is volop bezongen en de snoepwintervoorraad is weer aangelegd. Nu op naar het feest van de goedheiligman. Dat gaat zeker weer voor de nodige commotie zorgen. Sommigen roepen ‘racisme’, omdat dat er nog steeds is, en de knecht van de sint daar dan symbool voor is. Anderen proberen de onschuld van het feest te redden, weer anderen gaan boos op de barricade. Gelukkig staat het feest van de Sint voor creativiteit, dus je mag hopen dat er een keer een mooie brug gebouwd wordt. Al zullen er daarvoor nog wel wat pepernoten gekraakt moeten worden . .

Met de sint die vooral de jongsten ‘vol verwachting’ tegemoet zien, zijn wij al volop in de tijd van Advent aangekomen. Dat is immers het feest van verwachten en verlangen naar het Christuskind (in) ons geboren. Deur naar een open hemel en vrede op aarde.

Vier adventsweken lang gaan wij weer op weg naar het feest van dat stallekind, waarvoor geen plek in de herberg was maar dat al sinds mensenheugenis een herberg is voor de zorgen en voor het verlangen van mensen. En het kind verleidt ons tot spelen met lichtjes, kaarsje, met bomen vol versiering. Zo lijkt de maand december lichter en feestelijker dan die donkere novembermaand.

De overgang van november naar het lichte van de adventstijd is vanouds in onze kerk de gedachtenis van gestorvenen. Nog één keer kijken wij achterom en noemen de namen, hardop en in stilte, van wie wij afscheid moesten nemen en die wij van binnen toch meenemen, dicht bij alles wat warm is en goed!

 

Like ons op Facebook!

 

Kalender

Algemeen

Media

Contact

Middenweg 148
1462 HL Middenbeemster

Telefoon: 0299 681393
E-mail: kerkelijkbureau@beemsterkerk.nl

Openingstijden:
maandag: 09.00 - 11.30 uur

Blijf ook via de nieuwsbrief op de hoogte en schrijf in: