Kerkenraad

Kerkenraad2015De kerkenraad is de plek waar haast alle lijnen van de organisatie van de Beemsterkerk samenkomen. Onder leiding van voorzitter Jan Dijkman bestaat de kerkenraad uit een College van Beheer en een Inhoudelijk College. Van dit laatste college en daarmee van de kerkenraad maken ook dominee Schroevers en diaconaal-opbouw-werker Marie Schroevers deel uit. Hieronder, bij de colleges, staan de namen van de bestuurders genoemd.

College van Beheer

VergaderingDit college is gevormd uit de voormalige Kerkvoogdij en dat deel van de Diaconie dat verantwoordelijk was voor de diaconale bezittingen. Zij zijn verantwoordelijk voor alles wat binnen de Beemsterkerk te maken heeft met onderhoud aan en beheer van erven en gebouwen, en tevens met het beheer van gelden en landerijen. Het college is tevens verantwoordelijk voor het personeelsbeleid.

Inhoudelijk college

VergaderingDit college is gevormd uit het voormalige college van ouderlingen, aangevuld met dat deel van de Diaconie wat verantwoordelijk was voor de niet materiƫle diaconale taken. Het is verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de eredienst, met de activiteiten die de Beemsterkerk ontplooit, met het bezoekwerk, met de inzet voor kwetsbare mensen dichtbij en ver weg, etc., etc.

Overige groepen binnen ven verbonden aan de Beemster kerk

VergaderingBinnen de Beemsterkerk zijn tal van vaste en incidentele groepen actief. Voor een deel zetten die zich in voor geldwerving en betrokkenheid, zoals de Oliebollencommissie, de lammerencommissie, de rommelmarktcommissie, en het Hervormde Weeshuis. Binnen De Kapel zijn er groepen rond de verhuur, het koffieschenken, etc. Deels zijn die er ook in Middenbeemster. De Kleine Keyser zet zich in voor het werk met kinderen op zondag.

Samenwerkende Partners

VergaderingAls Beemsterkerk hebben wij een nauwe band met Stichting de Beemster Keyser, verantwoordelijk voor het niet kerkelijke beheer van Keyserin en Keyserkerk. Ook met Stichting Kunst en Cultuur Beemster, verantwoordelijk voor de Projectkoren, met Stichting Tienertheater met haar kinderkoren en musicalgroep BOTT, en met Stichting Blackgospelkoor Beemster. De koren en groepen maken gebruik van onze accommodaties en treden oa. hierin op.

December 2017