WELKOM BIJ DE BEEMSTER KEYSERKERK

Winter 2020

De winter is vooral grijs en nat dit jaar. De schaatsen kunnen in het vet blijven en het ziet er niet naar uit dat dit in de komende weken gaat veranderen. Zo lijkt het alsof wij met ons weerpatroon toegroeien naar warmere streken waar het jaar niet uit vier seizoenen bestaat, maar uit twee, een nat seizoen en een droog seizoen. Maar als het buiten niet vriest dat het kraakt dan vieren wij binnen maar vier winterdiensten en organiseren mooie winterconcerten, zoals Beemster Fanfare dat onlangs ook weer met verve deed.

Buiten staat de grote wereld stil bij een virus wat in en vanuit China slachtoffers eist. Daarnaast wordt 75 jaar Auschwitz herdacht. Hoe de Russen dat kamp bevrijden wat een industriële en ongelofelijk kille moordmachine was. In Viëtnam en Cambodja komen we iets dergelijks tegen. In Viëtnam waren het Amerikanen die wetenschappelijk berekenden hoeveel kerosine en dioxine ze over bossen moesten gooien, en welke overkill het meest efficiënt zou zijn. De mens als dodelijkste virus? Ja, en tegelijker tijd zijn er in donkere tijden altijd ook weer verhalen van hoop en solidariteit, zoals in het boek Eindstation Auschwitz.

Natuurlijk blikken wij terug op die mooie weken van kerst. Bijzonder was ook dat juist in die drukke weken koster Bert Verkade nog inspiratie en lol vond om de teksten van de liederen op de tv-schermen te zetten. Fijn voor in de kerk en voor allen die thuis meevieren!

Vooruitblikkend staat er al weer het nodige op stapel. De 40-dagentijd komt er al aan, met dit jaar aandacht voor de situatie van dak -en thuislozen, wat voor steeds meer mensen een realiteit is. Hoe zit het eigenlijk met die verkopers van daklozenkranten.

Like ons op Facebook!

Februari 2020