WELKOM BIJ DE BEEMSTER KEYSERKERK

Herfst 2019

Er is een milieuvriendelijk ontbladeringsmiddel gevonden, zei een Nederlandse cabaretier ooit, de herfst! En Simon Carmiggelt schreef alweer lang geleden: In de herfst krijgt de twijfel gelijk, de wereld vergaat een beetje, om het te proberen. De Franse schilder Toulouse-Lautrec bekeek het een stuk positiever, De herfst is de lente van de winter. Het is dus niet zaak om wat meewarig achterom te kijken naar, ’t is weer voorbij die mooie zomer. Maar vooruit! De lange avonden komen er aan, de grote feesten, en wat te denken van schaatsen door de Eilandspolder.

Met het nieuwe seizoen komt april 2020 in zicht. Dan loopt het derde pioniersjaar af. Dat zou het laatste jaar kunnen zijn waarin de landelijke kerk ons pionieren begeleidt. Misschien ook niet.  Duidelijk is wel dat Marie, als huidige pionier, rond die tijd (gaandeweg) haar taken zal gaan inperken. Wat gaat dat betekenen?

Suzanne Beetjes vertrekt deze herfst met haar zoon Jacob naar Tanzania om daar een aantal jaren te gaan werken. Spannend!

Verder kijken wij vooruit naar veel mooie activiteiten en concerten in zowel Keyserkerk als Z-INN. Een familievoorstelling van Ageeth de Haan, een leerlingenconcertje van Leoni Jansen. Een muzikale familiegeschiedenis van Nadja Filtzer.

Als wij in vooruitkijken is het soms ook wat met zorg. Met liefde kijken wij ook  achterom.

regenboogHet kerkbestuur van de Protestantse Gemeente Beemster vindt het belangrijk om publiekelijk afstand te nemen van de zogenaamde ‘Nashville’ verklaring.
Naar ons diepste voelen is de kerk een plaats waar liefde en omzien naar de ander de toon bepalen. Iedereen, man of vrouw, van welke seksuele geaardheid dan ook, hier geboren of hierheen gekomen, is in de Keyserkerk en in Z-INN van harte welkom.

Like ons op Facebook!

Geen evenement in de kalender